
את שלושת התארים שלי בביולוגיה (ראשון + תעודת הוראה, שני ודוקטורט) למדתי באוניברסיטת חיפה. עבודת הדוקטורט שלי עסקה באקולוגיה של חרקים. הפוסט דוקטורט שלי, אותו ביצעתי באוניברסיטת פן-סטייט שבפנסילבניה, עסק ביחסי צמחים-חרקים. כיום אני עוסק בשמירת טבע.
להשקפתי, הדרך שבה המין האנושי מנהל את משאבי הטבע העומדים לרשותו היא דוגמה מאלפת לניהול כושל. הדרך הקלה והבטוחה לסכן את עתיד ילדינו היא להמשיך ולהתנהל בדרך שבה אנו מתנהלים כבר מראשית המהפכה התעשייתית: ניצול משאבים בלתי מרוסן ועצימת עין אל מול השפעתו השלילית על הסביבה. על מנת להימנע מעתיד עגום, אל לנו להמשיך ולהשתמש באסטרטגיות של אתמול על מנת לנהל את המשברים של מחר. עלינו להתחיל לחשוב מחוץ לקופסה ולפתח אסטרטגיות חדשניות לניהול משאבי הטבע בהם תלוי המשך קיומנו על פני כדור הארץ.
במחקריי, אני שואף להבין את השפעת האדם על המערכות האקולוגיות שמסביבנו ולפתח אסטרטגיות ניהול חדשות אשר ישפרו את יכולתו של הטבע לספק לאדם שירותי מערכת חיוניים בעתיד של עקה הולכת וגוברת וחוסר ודאות.
- אסטרטגיות חדשניות להגברת חוסנן של מערכות אקולוגיות בפני שינויי האקלים
- מינים פולשים ומתפרצים
- חתולי בית וחתולי רחוב כמפגע סביבתי
- שמירת טבע
- חשיפת בני אדם לחומרי הדברה
- Gish M, Dafni A, Inbar M. (2010) Mammalian herbivore breath alerts aphids to flee host plant. Current Biology 20: R628-R629.
- Ribak G, Gish M, Weihs D, Inbar M (2013) Adaptive aerial righting during the escape dropping of wingless pea aphids. Current Biology 23: R102-R103.
- Gish M, Mescher MC, De Moraes CM (2015) Targeted predation of extrafloral nectaries by insects despite localized chemical defense. Proceedings of the Royal Society B 282: 20151835.
- Gish M, Ben-Ari M, Inbar M (2017) Direct consumptive interactions between mammalian herbivores and plant-dwelling invertebrates: prevalence, significance and prospectus. Oecologia 183: 347-352.
- Gish M, Inbar M (2018) Standing on the shoulders of giants: young aphids piggyback on adults when searching for a host plant. Frontiers in Zoology 15: 49.
- מבוא למדעי החיים – ביולוגיה
- מבוא למדעי החיים – אקולוגיה
- שמירת טבע
- כתיבה אקדמית