מוסמכי החוג במקומות עבודה

 מדגם תעסוקה של 142 בוגרי תואר שני בחוג לניהול משאבי טבע וסביבה*.
*הנתונים מעודכנים למאי 2019.

ואל תשכחו, שמרו על קשר!

 אם הנכם בוגרי/ות החוג, נשמח לשמוע מכם! שלחו לנו בבקשה עדכונים או דברים חדשים אודות דרככם האישית לכתובת nrem@univ.haifa.ac.il או צרו עמנו קשר דרך הרשתות החברתיות:

לתמונות נוספות מעמוד ה- Facebook  של החוג

בוגרים מספרים על החוג

אילן לדל, מרכז תחום חקלאות משמרת, האגף לשימור קרקע וניקוז, משרד החקלאות

 

מוסמך 2022

אני גיאולוג סקרן בהכשרתי, גר בקיבוץ עם שלל פרוייקטים של אנרגיה חלופית (מעלה גלבוע), חקלאי, ואוהב מאוד לטייל בארץ. החיבור של כל הנושאים הללו משך אותי במשך זמן רב בחיפוש אחר תואר שני שידע לחבר את העולמות הללו ולאפשר לי להיות עוד תרומה קטנה משלי לעולם הגדול שלנו. הלימודים בחוג למשאבי טבע וסביבה פתחו לי צוהר רחב אך מדויק לשלל עולמות תוכן בנושאים אלו בדיוק ויצרו עבורי חיבור בין חקלאות, טבע וקיימות. נושא המחקר שלי היה בנכונות של חקלאים לאמץ פרקטיקות סביבתיות כשתוך כדי הלימודים התקבלתי לתפקידי במשרד החקלאות שעוסק בדיוק בחיבור זה – חקלאות תומכת סביבה תומכת חקלאות.

לאט לאט נקדם את החקלאות לעתיד בריא יותר לכולנו תוך שמירה מיטבית על הסביבה.

דוד בועז, מעבדות המחקר של יבמ, ישראל

 

מוסמך 2022

"שנים רבות התעניינתי בנושאים סביבתיים, בעמדות השונות, ובשינויים ההתנהגותיים שאנו צריכים לעשות כדי לשמור על הסביבה. חיפשתי מסגרת שתעשה לי ״סדר״ בבלגן. הלימודים פתחו לי עולמות ידע שלא הכרתי. הרגשתי שאני מעשיר את עצמי. אהבתי להתעמק בנושאים שהם לכאורה ״מובנים מאליהם״, ולגלות בהם מורכבות וצדדים רבים. התמקדתי בתוכנית ״ניהול מדיניות אנרגיה״ מכיוון שאני מאמין שמקורות האנרגיה הם הגורם המשפיע ביותר על הסביבה לטווח הארוך. מחקר התיזה שלי עוסק באימוץ מערכות סולאריות ביתיות. הוא חשף אותי לתחומי ידע נוספים, כמו שיווק, מימון, פסיכולוגיה, וכלכלה התנהגותית. המנחות שלי, פרופ׳ אופירה אילון וד״ר רוסלנה רחל פלטניק, הניחו לי לנווט את המחקר בעצמי וכיוונו אותי לפי הצורך בסבבי טיוטה-משוב מהירים. הן גם דאגו שאקבל מימון לביצוע המחקר. כיום, תפיסת העולם שלי מקיפה ומורכבת יותר. בעבודתי היומיומית, אני ממשיך לעסוק בתוכנה. אני עדיין מחפש את ההזדמנות לשלב בין דיסציפלינות התוכנה והאנרגיה כדי לתרום לסביבה טובה יותר בעתיד".

עדינה מור, מהנדסת קונסטקרוקציות, בחברת החשמל לישראל

מוסמכת 2020

"הלימודים בחוג לניהול משאבי טבע וסביבה פתחו בפני "שער" לעולם מרתק ולהבנה של הסוגיות ה"בוערות" שנוגעות לחיינו וחיי הדורות הבאים . החוג מקיף תחומים מגוונים ודוקטרינות שונות הנוגעות לתחומים סביבתיים ולנושאים בעלי השלכה על כדור הארץ – ה"בית" שלנו. רמת הלימודים גבוהה ומאתגרת, מעמיקה ומעניינת, משולבת בסיורים מקצועיים אשר המחישו בצורה מיטבית את הלימוד התיאורטי. בחרתי בפרוייקט בנושא חינוך סביבתי באוניברסיטה והשלכותיו על התנהגות סביבתית של הסטודנטים בחיי היום יום, בהנחייתן המקצועית של פרופ' אופירה אילון וד"ר דורית באום. לדעתי, חשיבות החינוך הסביבתי והטמעתו בקרב הלומדים מהווה גורם מפתח לשינוי דפוסי ההתנהגות והתודעה בנוגע לנזקים הנגרמים לסביבה כתוצאה מהתנהגות בני האדם. מעבר לכל, ראויה לציון האווירה המדהימה בחוג, הן החברית והן המקצועית. כולם כאחד, הצוות האקדמי והמנהלתי עשו את כל המאמצים כדי לפרגן ולתמוך והפכו את חוויית הלימודים לחוויה מעצימה, מהנה איכותית ופוריה".

עידית הוברמן, מתכננת מחוז צפון רשות מקרקעי ישראל

מוסמכת 2020

"כמתכננת ערים בחרתי להעמיק את הידע שלי וללכת ללימודים תואר שני נוסף בפקולטה לניהול משאבי טבע וסביבה. הלימודים תרמו, העשירו את הידע בתחומי הסביבה ופתחו בפני עולם רחב ומרתק אשר עוזר לי כיום בעבודתי השוטפת בהבנת תהליכים הקשורים לסביבה ולניהול משאבי טבע כגון: יערות, גנים לאומים. הלימודים היו מרתקים, מגוונים ושילבו בין המחקר והאקדמיה עם אנשי שטח אשר עוסקים בתחומי סביבה, אנרגיה, טבע".

ד"ר יואב פלד, עמית מחקר במרכז הבינתחומי הרצליה

דוקטור 2021

"במהלך לימודיי בחוג לניהול משאבי טבע וסביבה רכשתי כלים רבים במגוון דיסציפלינות. הכיסוי הנרחב של מגוון התחומים בחוג העניק לי את הידע והכישורים הדרושים להתמודד עם מגוון ההיבטים הקשורים בסביבה וקיימות, בין אם מדובר בכלכלה, מדיניות או שיטות מחקר. התמיכה והמקצוענות של הסגל האקדמי והמנהלי אפשרו לי ללמוד ולהתפתח, ליצור קשרים ולקדם את תחומי העניין שלי".

יוסי קליק, בעל חברת יוזמות למען הסביבה

מוסמך 2020

"זכיתי בחוויה מהנה, מלמדת, פוריה ומתגמלת בלימודי בחוג לניהול משאבי טבע וסביבה. בחוג מגוון תחומי לימוד, סוגי הרצאות, מרצים מעולמות תוכן שונים: התעשיה, התכנון, התשתיות ואיכות הלימודים היא ללא פשרות. מפגש מרתק עם מגוון גדול של סטודנטים מרקעים וחברות שונות – דרוזים ערבים צרקסים ויהודים, ומתחומי עשיה שונים. ההפריה הדדית והיכרויות מרתקות. רמת השרות לסטודנט באוניברסיטת חיפה בכלל ובחוג בפרט היא מן המשובחות שפגשתי וכולם רוצים לסייע. האוירה באוניברסיטה בכלל ובחוג בפרט היא פשוט נהדרת, מתחברת לאיכות האנשים, לנוף ולאויר הצלול ביער שמסביב, ועם רוח תמידית. איכות חיים המתקשרת היטב לנושא החוג – שמירה על איכות הסביבה".

עומר עאצי ,יועץ סביבתי במשרד GEOMORE ומהנדס מחקר באגודת הגליל

מוסמך 2020

"לאחר שסיימתי תואר הראשון בהנדסה סביבתית בגרמניה, נוכחתי כי ההיבט הטכני ההנדסי אינו מספיק לטיפול בבעיות הסביבתיות. בחוג לניהול משאבי טבע וסביבה, נחשפתי לכלים פרקטיים שאפשרו לי לראות את הבעיות בצורה הוליסטית, במיוחד ההיבטים הכלכליים, הרגולטוריים והמרחביים (GIS)".

אודליה שרירא, רכזת מיזמים סביבתיים וחינוכיים

מוסמך 2019

"בחוג לניהול משאבי טבע וסביבה באוניברסיטת חיפה, נחשפתי לתחומים מגוונים, לחברים מקסימים, למרצים מקצועיים ולצוות חוג תומך. הלימודים תרמו לי בעבודתי כרכזת מיזמים סביבתיים וחינוכיים. כמו כן, סללו את הדרך להמשך עבודה מחקרית במסלול דוקטורט. הקורסים המגוונים בלימודי התואר השני כללו סוגיות סביבתיות, כלים לניהול ולהובלת שינויים ורכישת ידע מעמיק על כלי מחקר סטטיסטיים הדרושים לביצוע מחקר אקדמי. במחקר התזה בחרתי להתמקד בחינוך סביבתי, מתוך האמונה שזה התחום בו אני יכולה לתרום ולהשפיע. המחקר שלי בחן השפעת פרויקט יצירתי בשימוש כלים דיגיטלים, על העלאת המודעות הסביבתית של תלמידי תיכון וסטודנטים. תהליך החקר היה מעשיר ומלמד, הודות למנחות המצויינות שלי, פרופ' אופירה אילון וד"ר ציפי עשת. האווירה הכללית בחוג היא נעימה מאוד, אולי בגלל הרגישות והאכפתיות של אלו שמבינים שכדור הארץ יש רק אחד".

נוי קדוש, עוזר מחקר באוניברסיטת חיפה והטכניון

בוגר 2019

"הלימודים בחוג היו גמישים ונוחים. בתור מי שבחר להתפתח בכיוון המחקר, מצאתי את מסלול התיזה מתאים מאוד עבורי. מגוון תחומי המחקר של החוקרים בחוג מאוד רחב ויכולתי למצוא את עצמי גדל ומתפתח בקלות, כמו בחירת קורסים שעניינו אותי וחופש לחקור".

ריקי לוין, מורה בבית ספר אליאנס חיפה

מוסמכת 2019 ודוקטורנטית

 

"הלימודים בחוג ללימודי טבע וסביבה בחיפה היו מגוונים והציגו עמדות וגישות שונות בתחום. האווירה נעימה וסגל ההוראה קשוב וסייע בכל בקשה וצורך. הלימודים הרחיבו את אופקיי, עודדו סקרנות ורצון לחקור, ללמוד ולדעת. הקורסים השונים הקיפו מגוון רחב של תחומים שסייע לי בעבודת החקר ונתנו לי את המיומנות לשימוש במגוון רחב של כלים לניתוח נתונים. במהלך הלימודים נחשפתי לגישות סביבתיות שונות המעודדות חשיבה יצירתית, אחרת ושונה".

אלמוג וג'נה (בריילובסקי) ליטמן

אלמוג – מרכז רישוי סביבתי ופניות ציבור המשרד להגנת הסביבה – חיפה

ג'נה- מנהלת תקשורת שיווקית, שירותי בריאות כללית

ג'נה – מוסמכת 2018

אלמוג – מוסמך 2019

"החוג לניהול משאבי טבע וסביבה הוא קודם כל המקום בו הכרנו. ג'נה ואני הכרנו בחוג במהלך לימודים בקורס סביבה עירונית, הכרות שהפכה לאהבה והובילה לבסוף לחתונה. ראשית נציין את האווירה הטובה והתומכת ותחושת המשפחה שמעניק צוות החוג ובניהן הסגל המנהלי ענת דוידי ומורן אלטמן. צוות שנכון לפתור כל אתגר, לתמוך ולסייע פרטנית לכל סטודנט, בן אם מדובר בנושאים אקדמיים או נושאים אישיים. הצוות האקדמי מסור וקשוב עבור כל סטודנט ודלתם פתוחה לכל נושא. שנית נציין את המגוון. המגוון הרחב של הקורסים הנלמדים המאפשר את העמקת הידע הסביבתי החברתי והכלכלי. המגוון הרחב של הסגל האקדמי – אנשי ידע המגיעים מעולמות שונים של מחקר סביבתי מקצועי וחדשני החושפים את הסטודנטים לקדמת המחקר כל אחד בתחומו. המגוון הרחב של הסטודנטים, המגיעים מתחומי עיסוק ולימוד שונים, בניהם: חברת החשמל, המשרד להגנת הסביבה, שרותי רפואה, מהנדסים, מורים, חקלאים, אנשי ממשל, המגזר הפרטי ורבים אחרים – יוצרים דיונים ערים ושיעורים אקטיביים במהלך הלימודים. המגוון ותחומי העניין הרבים מאפשרים לסטודנטים לחקור את הנושא שמעניין אותם. כך לדוגמא: עבודת התיזה שלי עסקה באובדן ובזבוז מזון מתאריכי תפוגה, העבודה של ג'נה עסקה בתחום הפרסום והשיווק – "גרין ווש" של מוצרי הכרח והנאה. הלימודים נוחים באופן יחסי לאנשים עובדים ומחולקים ליומיים בשבוע בלבד. בנוסף בחלק מן הקורסים מתקיימים סיורים וסמינרים לאתרים מרכזיים וכך מתקיימת למעשה חשיפה לנעשה בשטח. אין ספק כי העולם מבין היום את החשיבות של ניהול נכון של המשאבים הסביבתיים וזאת על מנת להתמודד עם האתגרים הפוקדים אותנו (שינוי אקלים, שריפות באוסטרליה, שיטפונות באירופה התפשטות נגיפים ועוד) – החוג והתואר נותנים את הכלים להתמודדות עם האתגרים הללו".

ד"ר שירה דסקלמומחית לכלכלה ורגולציה סביבתית, חוקרת, יועצת ומרצה

דוקטור 2018

"בחוג לניהול משאבי טבע וסביבה באוניברסיטת חיפה זכיתי ללמוד ולעבוד עם אנשי צוות אקדמי מהמובילים בתחומם בארץ ובעולם בסביבה מאתגרת, תומכת ומפרגנת כאחד. החוג פתח בפניי אופקים חדשים, נחשפתי לתחומי יידע, גישות ומתודולוגיות ששכללו את היכולות המקצועיות שלי ותרמו לי הן מבחינה תיאורטית והן מעשית, והכלים היישומיים שרכשתי משרתים אותי בעבודתי בתחומים רבים ושונים. האתגר שבניהול משאבי טבע וסביבה לטובת קיומנו, ילדינו, נכדינו והדורות הבאים אחרינו הוא לא רק אתגר, זו שליחות, ואני ממליצה בחום רב להגיע לחוג לניהול משאבי טבע וסביבה כדי ללמוד ולחקור איך עושים את זה".  

טומי ידידיהרכז מערכת ניהול סביבתי, אגף לאיכות הסביבה רשות שדות התעופה

מוסמך 2015

"הלימודים בחוג לניהול משאבי טבע בדגש על התוכנית לניהול ומדיניות אנרגיה היו מרתקים ומיוחדים. היחס מצד הסגל והאווירה בחוג הייתה חיובית ותומכת. אחד הקשיים בהשתלבות בשוק העבודה לאחר הלימודים הנו היעדר ניסיון תעסוקתי והחוג לניהול משאבי טבע וסביבה הקנה לי כלים פרקטיים ואקטואליים שסיעו לי להשתלב ולהתפתח בהיבט התעסוקתי והמקצועי".

זינא מוחמד גאנם, מדריכה לחקר מדעי, החווה החקלאית עין שמר

מוסמכת 2018

"היה לי מרתק ללמוד בחוג לניהול משאבי טבע וסביבה. לימודים אלו הקנו לי כלים מעשיים וידע רחב וחשוב בתחום, ההכרחיים להתפתחותי המקצועית".

יוסי אלעזר, רכז מניעת רעשים, איגוד ערים חיפה אזור מפרץ חיפה להגנת הסביבה

מוסמך 2016

"חוויית הלימודים בחוג מעניינת במיוחד. האווירה בחוג תמיד חיובית. קורסי החובה מעניקים ידע רב והכרחי בנושאים סביבתיים מגוונים ובכלכלת סביבה. בקורסי הבחירה ישנה רב תחומיות ואפשרות לבחור כיוון להתעסק בו בעתיד. כיום אני מתעסק בנושאי רעש וקרינה. את נושא הקרינה למדתי כחלק מהעבודה על פרוייקט הגמר אותו ביצעתי. נושא נוסף אותו למדתי ובו אני נתקל יום יום בעבודתי הוא משפט סביבתי. לימוד נושא זה בחוג עזר לי בהבנת חוקים ותקנות סביבתיות ומשמעותם".

נעמה לב, רכזת גינות קהילתיות וחינוכיות ארצית, החברה להגנת הטבע

מוסמכת 2010

"אני ממליצה בחום החוג לניהול משאבי הטבע והסביבה. החוג מאפשר לימודים רב תחומיים מגוונים. הסגל האקדמי מורכב מאנשי אקדמיה וכן אנשי שטח ובכך מאפשר פרסבקטיבה מעניינת על התחום. המפגש בין סטודנטים המגיעים ממגוון תחומי ידע מרתק ומעשיר את הלמידה. הלימודים מתקיימים באווירה נעימה ותומכת להצלחה".

קהילת הבוגרים החדשה של אוניברסיטת חיפה

בפתח שנת הלימודים, אנו שמחים וגאים לבשר לכם על השקתה של קהילת הבוגרים החדשה של אוניברסיטת חיפה, ומזמינים אתכם להיות שותפים בה.

קהילת הבוגרים החדשה של אוניברסיטת חיפה מהווה רשת קשרים חזקה, שמטרתה לתמוך ולסייע לבוגרים, לספק להם תוכן איכותי ומעשיר והטבות ייחודיות, ולאפשר להם לשמור על קשר ארוך טווח ואמיץ בינם לבין עצמם ועם האוניברסיטה.

בין היתר, מטרת הקהילה לסייע לבוגרים בהצעות עבודה אטרקטיביות, לקיים מפגשי נטוורקינג ואירועי תרבות איכותיים ועוד. בנוסף, רבים מבוגרינו נמצאים בעמדות מפתח בחברה הישראלית, על כן, מטרת הקהילה הינה להפעיל תוכנית מנטורינג יוקרתית, שבמסגרתה בוגרים צעירים יוכלו לקבל ליווי והדרכה מבוגרים ותיקים ומנוסים.

אנו מזמינים את כולכם לבקר באתר האינטרנט של קהילת הבוגרים, להצטרף ולעקוב אחריהם:

alumni.haifa.ac.il

עמודי הפייסבוק

לינקדאין.